Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
Joan Solà fa un discurs davant el Parlament de Catalunya

El vicepresident de la Secció Filològica de l'IEC i catedràtic de la UB rep un honor reservat a personalitats rellevants del país.

L'eminent catedràtic de Filologia Catalana de la UB i vicepresident de la Secció Filològica de l'IEC, el lingüista Joan Solà, ha estat convidat a fer un discurs davant el Parlament de Catalunya.

Només en circumstàncies excepcionals, algú que no sigui diputat electe del Parlament pot accedir a la Tribuna d'Oradors i fer-hi un discurs. Aquest honor es reserva a personalitats molt destacades, i en aquest sentit cal remarcar que el Dr. Joan Solà va rebre fa poc temps el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, i va ser nomenat també doctor honoris causa per la Universitat de Lleida.

El lingüista de Bell-lloc d'Urgell va instar els polítics catalans a defensar la llengua catalana, de la qual va dir que no gaudia de bona salut ni política, ni social, ni filològica. En aquest sentit, Solà va defensar que la llengua catalana assoleixi un estatus semblant al de les diferents llengües de Suïssa,  Bèlgica o el Canadà.

Actualment, el Dr. Solà està treballant en la nova gramàtica normativa de la llengua catalana, després d'haver coordinat l'edició de la vasta Gramàtica del Català Contemporani, de caire descriptiu.

Per veure el vídeo de la intervenció del Dr. Solà al Parlament, podeu clicar l'enllaç http://www.vilaweb.tv/?video=5734.

SNL-USOC02/07/2009

Untitled Document <<Tornar