Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
Ocupació estable, treball sense risc

Dos mil persones convocades per la USOC es manifesten al centre de Barcelona

  La manifestació convocada per la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) al centre de Barcelona ha aplegat unes dos mil persones. Sota el lema "Ocupació Estable, Treball sense Risc", delegats, afiliats i simpatitzants de la USOC de tota Catalunya s'han aplegat en un recorregut que s'ha iniciat a la Plaça Universitat, de baixada pel carrer Pelai i s'ha dirigit per les Rambles fins a la Plaça dels Àngels davant del MACBA al cor del Raval.

 

  La concentració del tercer sindicat català s'ha acabat amb un míting on han intervingut diversos representants sindicals d'empreses en conflicte com Celestica SA (Cerdanyola) i Correus.

 

  La secretària general de la USOC, Antònia Gil, ha tancat l'acte amb una intervenció davant els militants del sindicat. La dirigent sindical ha parlat del moment polític i sindical que travessa Catalunya, s'ha fet una crida a la lluita contra la precarietat, "Més estabilitat en els contractes i més seguretat als llocs de feina són les dues assignatures pendents del món del treball. Hem de trencar amb la temporalitat que genera una profunda inestabilitat personal i econòmica als treballadors", ha dit.

 

  La secretària general de la USOC ha explicat que "la cultura de la precarietat, aquella que vincula productivitat a salaris baixos té el seu màxim exponent en els col·lectiu de dones, joves i treballadors immigrats". Gil ha animat als sindicalistes de la USOC a "recolzar aquests col·lectius que són ja la majoria del mercat de treball". Antònia Gil, en el seu parlament, ha fet una menció expressa a la representació sindical. Gil ha recordat a tots els presents que "la USOC representem a milers de treballadors presents a centenars d'empreses" i ha afegit, "en els propers mesos exigirem davant la nova administració que es reconegui la nostra tasca com es fa a d'altres àmbits", en referència al debat obert sobre la representativitat sindical en l'Acord Estratègic per l'Ocupació i d'altres mesures de caire institucional. Finalment, Antònia Gil, s'ha referit al debat sobre el finançament de Catalunya per expressar el suport del sindicat a les propostes de reforma per disposar de recursos per poguer atendre les demandes del món del treball.01/05/2005

Untitled Document <<Tornar