Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
La USOC rebutja l’ERO d’extinció de 284 treballadors/es i la Modificació Substancial de les Condicions de Treball de la empresa SEMI S.A.

La USOC rebutja l’ERO d’extinció de 284 treballadors/es i la Modificació Substancial de les Condicions de Treball de la empresa SEMI S.A.


 

La direcció de l’empresa Sociedad Española de Montajes Industriales (SEMI SA) ha comunicat aquest dimecres dia 12 de novembre al Comitè d’Empresa que representa els/les 110 treballadors/es de Tarragona als centres de treball de Tortosa, Tarragona i Mora, la seva intenció de presentar el proper dia 1 de desembre un Expedient de Regulació d’Ocupació amb afectació a tots els centres de treball que la companyia té a Espanya amb una plantilla de 1.488 treballadors/es. L’Empresa presentarà l’acomiadament de 284 treballadors/es i modificacions substancials les condicions de treball a un altre nombre encara no determinat amb modificacions de la jornada de treball, establiment de nous torns de treball, mobilitat geogràfica i retallades salarials.

 

La USOC a les Terres de l’Ebre està totalment en contra d’aquesta decisió empresarial que, segons argumenta, està motivada per causes productives i d’organització mentre els treballadors/es venen realitzant diàriament hores extraordinàries, de fet, el Comitè d’Empresa ha comunicat a la direcció la decisió dels treballadors/es de no perllongar la jornada laboral mes enllà de l’horari estrictament establert de forma indefinida.

 

La USOC denuncia que amb aquesta decisió l’empresa pretén seguir mantenint engreixant als seus accionistes a costelles dels treballadors/es. La empresa SEMI, que es una divisió industrial de la constructora ACS va tancar l’any 2013 amb beneficis, de la mateixa manera que també va succeir amb la constructora, per tant considerem que aquesta decisió injusta i desproporcionada obeeix a una estratègia empresarial per augmentar els seus beneficis, avalada per les diferents reformes laborals del Govern que, mes enllà de crear ocupació, estant permetent que empreses amb beneficis destrueixin igualment llocs de treball i vulguin carregar-se les condicions de treball sense cap tipus d’impunitat.

 

La USOC defensarà en la mesa negociadora durant el període de negociacions els drets de tots els/les treballadors/es que es vegin afectats per aquesta decisió de l’empresa i, promourem juntament amb les altres organitzacions sindicals les mobilitzacions i mesures per donar resposta a aquest ERO i  Modificació Substancial de les Condicions de Treball.


12/11/2014

Untitled Document <<Tornar