Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
ENQUESTA POBLACIÓ ACTIVA SEGON TRIMESTRE 2014

ENQUESTA DE POBLACIÓ ACTIVA DEL

SEGON TRIMESTRE DE 2014

 

 

 

A nivell estatal, les darreres dades de l’enquesta de població activa referits al segon trimestre de 2014 ens aporten que l’ocupació s’ha incrementat en el conjunt de l’Estat en 402.400 persones aquest trimestre respecte l’anterior, sumant un total 17.353.000 ocupats.

Pel que fa a Catalunya, els ocupats s’incrementarien en 79.300 més, respecte el trimestre anterior, que representa un 2,68 % en nombres relatius.

 

En principi, les dades positives són bones per a l’ocupació, però cal analitzar-ne la qualitat. Des de la USOC entenem que aquestes dades  es corresponen  amb una ocupació molt estacional, essencialment temporal, amb salaris baixos que posen en evidencia una nova realitat social amb grans desigualtats.

 

Cal que des del Govern s'implementin polítiques actives d'ocupació que contribueixin a reduir el drama dels aturats, sense oblidar els joves i majors de 45 anys, no quedant-se estancats en unes dades que, tot i ser positives, no són suficients. Reiteradament ho venim dient, no hi haurà recuperació econòmica sense ocupació de qualitat que afavoreixi el creixement social.

 

 24/07/2014

:: EPA-SEGONTRIMESTRE  descarregar arxiu
Untitled Document <<Tornar