Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
LES DADES DE L'ATUR DE MARÇ REFLECTEIXEN LA CONTRACTACIÓ ESTACIONAL I LA PRECARIETAT LABORAL EN AUGMENT

Aquest descens de l’atur és poc significatiu i no és una millora sobre unes altes taxes d’atur que persisteixen amb un descens de la protecció social als desocupats unes 64.600 persones han perdut les prestacions i subsidis en un any.

A Catalunya al mes de març l’atur s’ha reduït en 9.469 persones, situant-se en 571.655 les persones en situació d’atur registrades a les oficines del SOC. El major descens s'ha produït al sector serveis (-7.847), seguit per la indústria (-1.095).
En relació a la contractació, aquest mes de març s’han signat un total de 218.599 contractes, dels quals 32.020 han estat indefinits i 186.579 temporals.
Sobre la protecció, a Catalunya hi ha 335.990 persones beneficiàries de prestacions, dels quals 152.993 cobren una prestació contributiva i 150.374 un subsidi o altres (31.944 la Renda Activa d’Inserció).
Des de la USOC, considerem aquestes dades com una conseqüència estacional de l'inici de la Setmana Santa i de les activitats turístiques amb l'arribada del bon temps.
En aquest sentit, entenem que aquestes dades reflecteixen la contractació estacional, temporal i precària que es realitza al llarg d’aquests mesos i, en cap cas representa una millora de la situació del nostre mercat de treball, sinó la perpetuació i extensió d’una contractació de més curta durada, parcial i temporal.
Des de la USOC tornem a denunciar que la reforma laboral i les mesures adoptades pels governs de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya, basades en polítiques d’ajust i retallades, només condueixen a més precarietat laboral i pèrdua de drets de les persones treballadores i la ciutadania en general.
Perquè més enllà de les dades d’aquest mes, cada vegada ens trobem més persones treballadores que són pobres, amb treballs més precaris i amb situació de més vulnerabilitat, i persones en situació de desocupació més desprotegides i amb menys recursos per sobreviure, per això la USOC reitera la necessitat d'una prestació de ingressos que signifiqui una renda garantida de ciutadania per aquestes persones desprotegides.
A més, considera fonamental la USOC, promoure l’ activitat econòmica com únic instrument per la generació d’ ocupació i l’aposta per polítiques d’ ocupació per millorar les oportunitats de treball de les persones en atur.


08/04/2015

Untitled Document <<Tornar