Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat

NOTÍCIES

Grup anterior  Pàgina anterior 
  pàgina  21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Següent pàgina  Següent grup
 LA USOC GUANYA LA DENÚNCIA PER PERSECUCIÓ SINDICAL CONTRA L'EMPRESA TUSGSAL.

06/02/2014

La sentencia del JUZGADO DE LO SOCIAL NUM.1 reconoce que existió un ataque contra la libertad sindical contra el sindicato USOC.

Condenando a la empresa TUSGSAL (Transportes Urbanos y Servicios Generales, SAL), a la readmisión de la trabajadora ELENA AMER IRIARTE Secretaria de Organización de la Sección Sindical del sindicato USOC en TUSGSAL.

La Federación de Servicios de la USOC lamenta que estando en el año 2014 algunas direcciones empresariales sigan teniendo practicas impropias de los tiempos actuales y sigan aplicando viejas creencias como la represión, no entendiendo que la Constitución y el Estatuto de los Trabajadores reconozcan y protejan la Libertad Sindical mediante la libre organización para la defensa de los derechos de los trabajadores.

 Reunión de la MERP (Mesa Estatal Pro Referéndum de las Pensiones) y la FEJUP-USOC.

05/02/2014


 CURSOS DE FORMACIÓ PER A EMPLEATS PÚBLICS

05/02/2014

TERMINI D'INSCRIPCIÓ DEL 4 DE FEBRER AL 3 DE MARÇ.
 CURSOS DE FORMACIÓ PER A EMPLEATS PÚBLICS

05/02/2014


 DADES DE L'ATUR DEL MES DE GENER

04/02/2014

El final de la campanya de Nadal posa fi a la somni oficial.
Seguim destruint ocupació
La dualitat del mercat laboral continua tot i la Reforma Laboral.

Les dades d'atur registrat que ha facilitat el Govern són un bany de realitat que ens enfronta amb el drama d'una estructura productiva, unes condicions econòmiques i una atonia general del sistema que configuren un quadre d'impossibilitat de generació d'oportunitats laborals a tot aquell que està en condicions de treballar .

El nombre d'aturats registrats a Catalunya ha pujat 8.999 persones al gener (+1,44%) respecte al mes iterior, cosa que situa el total de desocupats en 633.871, ha informat aquest dimarts el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. A nivell de tot l’Estat, 113.097 persones més registrades com a aturats que llancen un total de 5.338.317 aturats registrats, 184.031 afiliats menys a la Seguretat Social que situa el nombre d'adscrits al sistema en 16.173.610 persones com fa 14 anys , sols un 7,81% dels contractes registrats han estat indefinits i 34.7453 joves menys registrats que pràcticament coincideixen amb les sortides del país per falta de futur . Amb aquest escenari el Govern encara es permet el luxe de destacar que aquest passat mes de gener ha estat el millor en el que fa a la sèrie històrica del mateix mes en exercicis anteriors pel que fa a ocupació destruïda .

La USOC considera que les dades ens enfronten a la realitat que tracta d'ocultar la propaganda oficial. És veritat que hem començat a créixer econòmicament encara que de manera molt tímida però la nostra estructura productiva a dia d'avui no és capaç d'absorbir, ni tan sols mínimament, a la força laboral parada sinó que per contra continua expulsant treballadors. Volem posar l'accent en dos elements clau:

- El mercat laboral continua essent dual i només es genera ocupació a temps parcial i temporal que immediatament es destrueix, la Seguretat Social cada dia té menys afiliats i això és el que veritablement posa en risc el sistema i no l'envelliment de la població.
- La sostenibilitat no passa per retardar i endurir les condicions de jubilació sinó per canviar el rumb econòmic per garantir treball als milions d'espanyols que ara no en tenen.

 Entre la RESISTENCIA, la PROPUESTA, la SOLIDARIDAD, y la ESPERANZA. Libro de Manuel Zaguirre para una buena causa.

31/01/2014

Un libro para ayudar...
 EN DEFENSA DEL MODEL D'ESCOLA CATALANA

31/01/2014

El passat divendres dia 31 de gener vàrem tenir coneixement d’una nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que establia que en aquells centres docents on estan matriculats els alumnes, els pares dels quals havien cursat les denúncies sobre la llengua d’escolarització dels seus fills i filles, en el termini d’un mes havien reorganitzar la planificació d’aquest curs, per tal d’escolaritzar a tots el alumnes un vint-i-cinc per cent de les hores en llengua castellana, segons informacions sortides als mitjans de comunicació.

Aquesta sentència és contradictòria amb la doctrina que en altres ocasions ha emès el Tribunal Constitucional, a propòsit del sistema d’immersió lingüística. També ho és amb la distribució competencial de la Generalitat, ja que és al Govern a qui correspon fixar la distribució horària del currículum i l’ús de les llengües.
No té cap sentit que per defensar aquestes famílies el dret que llurs fills puguin seguir el seu aprenentatge en castellà, acabin imposant-lo a la resta. Entenem que el model d’escola catalana és vigent, ha aportat estabilitat i ha aconseguit, en una mesura homogènia amb la resta de l’Estat, un nivells acceptables d’assoliment de les llengües cooficials. Que no vol dir bons.

En el fons, la sentència del TSJC és essencialment política, inseparable i indestriable de la situació de confrontació entre Catalunya i Espanya; com ho és la llei Wert.

Malgrat no ser il·lusos, no ens cansarem mai de dir que és absolutament necessari que el Govern de l’Estat i el de la Generalitat encetin un procés de diàleg per a trobar solucions als problemes. Com més es trigui, més complex serà, més exabruptes s’hauran dit i més fractura s’haurà creat.


 VAGA A L'EMPRESA PRYSMIAN

28/01/2014

VAGA A L’EMPRESA PRYSMIAN

Els treballadors de la planta de Santa Perpètua convoquen vaga per a tota la setmana del 3 de febrer.

La plantilla està afectada per un ERE d'extinció que pretén l'acomiadament de 30 treballadors de la planta.
Els treballadors del grup Prysmian de la planta de Santa Perpètua van decidir en el dia d'ahir 27 de Febrer, en assemblea celebrada en el centre de treball, convocar vaga per a tots els dies de la setmana del 3 de Febrer, coincidint amb els últims dies del període de consultes de l'Expedient de Regulació d'Ocupació d'Extinció que va presentar l'Empresa fa dues setmanes per procedir a l'acomiadament de 30 treballadors, segons ha informat la Federació d'Indústria de la USOC.

En les reunions mantingudes fins al moment no hi ha hagut possibilitat de tenir un acostament entre l'Empresa i la Representació Social, ja que la postura de la Direcció es situa pràcticament en els mateixos termes que a l'inici del període de consultes.

La Federació d'Indústria de la USOC lamenta la decisió del grup de pretendre l'acomiadament de treballadors i no contemplar altres vies alternatives a la mesura, a més les pèrdues generades en la planta de Santa Perpètua solament equivalen a una mica més del 3% del total de pèrdues del Grup i existeix una previsió d'un increment de producció del 15% per a l'any 2014, per la qual cosa des de la FIUSOC considerem que la mesura que pretén l'Empresa és totalment desproporcionada.

 LA FEJUP-USOC RECHAZA, 0,25%, el SMI y el IPREM

27/01/2014


 Consell Assessor de la Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona. - “Cicle de Cinema D Barcelona” “La Força del Talent”

21/01/2014Grup anterior  Pàgina anterior 
  pàgina  21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Següent pàgina  Següent grup