Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat

NOTÍCIES

   Pàgina anterior 
  pàgina  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Següent pàgina  Següent grup
 DADES DE L'ATUR DE MARÇ

03/04/2014

La USOC valora sempre de manera positiva qualsevol dada que suposi un alleujament per a la ciutadania en aquesta llarga i dolorosa crisi. La disminució de l'atur al març i l'augment de cotitzants a la Seguretat Social són sens dubte elements positius.

No obstant això des de la tercera força sindical d'Espanya volem ser prudents i per això vam alertar a la ciutadania dels elements que considerem preocupants i que qualifiquem com els "danys col · laterals" de les polítiques d'austeritat i de l'última reforma laboral.

La USO veu amb preocupació com s'està produint en el mercat laboral un efecte pervers consistent en la substitució dels antics llocs de treball indefinits, de qualitat i amb salaris més decents per ocupació precària, temporal ia temps parcial.

També ens preocupa que el nombre de contractes indefinits segueixi sent baix, a penes un 13,4 % del total de contractes celebrats. Persisteix per tant la xacra de la dualitat del mercat de treball.

 RODA DE PREMSA DELS SINDICATS A FAVOR D'UNA CATALUNYA SOCIAL

03/04/2014

Celebrada avui dia 3 d'abril a la seu de la UGT. Han intervingut Josep Maria Álvarez, Joan Carles Gallego i María Recuero.

 LA USOC, UGT I CCOO EXPLIQUEN LES MOBILITZACIONS DEL DIUMENGE 6 D'ABRIL

02/04/2014

Roda de premsa de Josep Maria Álvarez, Joan carles Gallego i María Recuero.
 REUNIÓ DEL GRUP DE QUALITAT DE VIDA y PLE DEL CONSELL ASSESSOR DE LA GENT GRAN.

27/03/2014


 Reunió de la Plataforma Unitària de la Gent Gran de Catalunya.

27/03/2014


 6 D’ABRIL, 12 HORES - EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS I LES CONDICIONS DE TREBALL CONTRA LA PRECARIETAT I PER LA COHESIÓ SOCIAL.

26/03/2014


 ELECCIONS EMPRESA LIBERDUPLEX

24/03/2014

La Unió Sindical Obrera de Catalunya ha entrat per primer cop en el Comitè d'Empresa de LIBERDUPLEX en el darrer procés d'eleccions sindicals, on la candidatura USOC ha estat recolzada per un gran nombre de treballadors i treballadores.

Amb aquest procés, la USOC amplia la seva presència i va consolidant la seva representació en sectors industrials.

Federaciíó d'Indústria USOC

 VAGA SECTORIAL DEL METALL DE BARCELONA

24/03/2014

NOTA INFORMATIVA FEDERACIÓ D’INDÚSTRIA USOC


RESPECTE A LA CONVOCATÒRIA DE VAGA EN EL CONVENI DEL METALL DE BARCELONALa Federació d'Indústria de la USOC, a través d'aquest comunicat, vol manifestar la seva postura en relació al procés negociador del Conveni del Metall de Barcelona.

Després de quinze mesos d'intents de negociació queda patent l'actitud de “bloqueig” mantinguda per la patronal, que pretén beneficiar-se de la reforma laboral del Govern, per deixar sense conveni a més de 200.000 treballadors i treballadores del sector del metall de Barcelona que depenen del mateix.

L'actitud de la UPM és lamentable a més d'irresponsable i comporta un deteriorament de les relacions laborals. Ha hagut de ser una recent sentència del TSJC la que doni la raó als treballadors i treballadores en les seves reivindicacions sobre el cobrament dels endarreriments que els pertanyen, i que la Patronal, durant tot aquest temps s'ha negat a abonar, demostrant una actitud de menyspreu permanent.

En vista d'aquesta situació la Federació d'Indústria de la USOC considera necessàries i imprescindibles les mobilitzacions que permetin desbloquejar la negociació.

En conseqüència, d'una banda EXIGIM a la patronal una actitud responsable i de respecte, amb voluntat negociadora i que es redreci el mal rumb que han pres els seus dirigents en tots aquests mesos. D'altra banda, SOL·LICITEM als sindicats majoritaris, que han convocat dues jornades de vaga per als propers dies 29 d'abril i 6 de maig, siguin coherents en les seves decisions i no succeeixi com en l'última convocatòria de vaga del 29 de gener passat i que va ser desconvocada pocs dies abans sense un canvi de postura en la patronal, i que va deixar en una posició afeblida, així com de confusió als treballadors i treballadores del metall de Barcelona.Federació d’Indústria de la USOC
24 de Març de 2014

 DEFUNCIÓ DE L'EXPRESIDENT ADOLFO SUÁREZ GONZÁLEZ

24/03/2014

Defunció del President del Govern Adolfo Suárez González


La Unió Sindical Obrera de Catalunya vol afegir-se al condol de la societat espanyola per la mort de l’expresident del Govern Central Adolfo Suárez.

Suárez ha de ser reconegut pel conjunt de la societat espanyola com un polític audaç, dialogant i pràctic que va saber actuar amb habilitat i oportunitat per a desmuntar les estructures polítiques de la dictadura franquista i conduir al país vers un sistema democràtic homologable en el nostre entorn europeu i occidental. La seva voluntat i treball, no exempts de grans dificultats i d’interferències dels poders fàctics del franquisme, van permetre l’establiment del sistema democràtic de més llarga durada de la història d’Espanya. La seva audàcia política va ser fonamental per al restabliment de la legitimitat històrica de la Generalitat de Catalunya en la figura del Molt Honorable Josep Tarradellas, President de la Generalitat entre 1977 i 1980. Va ser l’única institució de l’actual sistema polític espanyol que va enllaçar amb la legalitat republicana truncada per la Guerra Civil i la dictadura posterior.

Vagi per endavant el reconeixement de la seva obra política i de la seva capacitat de diàleg amb l’adversari polític.

 BOLETÍN Nº 15 de AJUPE-USO - "Nuestro Espacio" Asociación de Jubilados y Pensionistas de la USO

24/03/2014   Pàgina anterior 
  pàgina  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Següent pàgina  Següent grup