Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOVETATS
Informació sobre estudis per a joves

Fa temps que penses en el teu futur? T'has plantejat alguna vegada a què vols dedicar-te?

A la web de Joventut de la USOC volem facilitar-te la feina, és per això que et fem arribar els links a les principals universitats de Catalunya i informació sobre la formació professional. D'aquesta manera podràs orientar el teu futur tenint tota la informació al teu abast.


UNIVERSITATS:

 

Si estàs interessat en demanar una beca d'estudis has d'adreçar-te a la web del ministeri d'educació, a continuació et facilitem el link. Si tens qualsevol dubte, consulta a la secretaria del teu centre. http://www.educacion.es/educacion/becas-y-ayudas/para-tus-estudios.html

 

FORMACIÓ PROFESSIONAL:

Cada cop més les empreses demanen personal amb estudis i format. És important tenir una bona formació, però moltes vegades no sabem exactament què volem estudiar i la tria no és fàcil. Des del departament de Joventut de la USOC et facilitem dos links on podràs trobar tota la informació necessària sobre els Cicles de Grau Mig i els Cicles de Grau Superior.

 

INFORMACIÓ SOBRE EL PLA DE BOLONYA:

El Pla Bolonya és com es coneix popularment l'Espai Europeu d'Educació Superior, que es va començar a gestar a Bolonya l'any  1999  i ha d’estar aplicat a totes les universitats europees l’any 2010, tot i que ja comença a aplicar-se a molts llocs.

Quins canvis suposa el nou pla d’estudis?

  • Les llicenciatures i diplomatures desapareixen i el títol que obtindran els estudiants serà el de graduat. Posteriorment al Grau hi ha la possibilitat de fer un postgrau o màster per tal d’especialitzar-se.
  • Les universitats i els seus continguts de treball han d’estar enfocades cap a les demandes del mercat de treball i, per tant, es suprimeixen aquelles carreres que no són rentables.

Què denuncien la gran majoria d’associacions d’estudiants?

  • La nova nomenclatura de “grau” ja donarà accés al món laboral i, per tant, els governs no tindrien perquè subvencionar els postgraus, que donarien una formació molt més especialitzada.
  • La durada dels estudis s'amplia i això comporta endarrerir l'accés al món laboral.
  • La unificació amb Europa no s'està fent correctament, ja que no coincideixen el nom de les carreres ni tan sols els seus continguts.

 

 24/11/2009

Untitled Document <<Tornar