Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
L'atur es redueix de 5.983 persones a l'abril

  L'atur corresponent al passat mes d'abril a Catalunya es va reduir de 5.983 persones segons ha fet públic avui el ministeri de Treball. La taxa de desocupació a Catalunya es situa en el 6.21%, corresponent a 197.106 persones. En el conjunt de l'estat espanyol l'atur es va reduir de 38.530 persones.

 

  L'inici de la temporada turística coincidint amb les vacances de Setmana Santa expliquen el bon comportament, de caràcter estacional, del sector serveis. Malgrat tot la creació d'ocupació estable vinculada a la contractació indefinida es manté en nivells baixos, tan sols un 10% de la contractació efectuada a l'abril va tenir caràcter indefinit.

 

  Antònia Gil, secretària general de la USOC, en conèixer les dades referents a l'ocupació ha manifestat la seva inquietud perquè "la nostra economia té una forta dependència de l'ocupació estacional. No generem ocupació estable i de qualitat, bona part dels llocs de treball que entren ara al mercat sortiran amb l'acabament de l'època turística".

 

  Antònia Gil ha fet una crida a les empreses a promoure polítiques de contractació estable i ha instat a la Generalitat a establir mecanismes, através del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), per evitar la fuga d'ocupació vinculada a l'estacionalitat de determinats sectors.

 04/05/2004

RELACIONADES
02/06/2004  La temporada d'estiu redueix l'atur a Catalunya
Untitled Document <<Tornar