Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
Caixers automàtics sense diners

Els treballadors de Transports de Fons protesten per la paralització de la negociació del conveni col·lectiu

  Els treballadors de transports de fons, els serveis de seguretat privada que subministren efectiu a bancs i caixes, caixers automàtics, etc; han iniciat una sèrie de protestes pel bloqueig de la negociació del conveni col·lectiu per part de la patronal del sector. Els empleats de les empreses Securitas i Prosegur, les principals companyies prestadores d'aquest servei, han reduït la seva jornada estrictament a les 8 hores del reglament, en comptes de les 12/14 hores habituals, a més celebren assembles setmanals i concentracions de matinada als llocs de treball.

 

  José Paz, secretari general de la Federació de Treballadors de la Seguretat Privada de la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC), ha advertit que "els caixers automàtics de bancs i caixes tindran greus problemes per oferir diner efectiu als clients en plenes compres de reis". Paz ha explicat que la reducció efectiva de jornada de la gran majoria de treballadors del transport de fons ja té conseqüències en la disponibilitat d'efectius, especialment a Catalunya, on el seguiment de la protesta és més important.

 

  El conveni col·lectiu de Transport de Fons és d'àmbit estatal i la negociació col·lectiva té lloc a Madrid. Des de Catalunya, la USOC reclama l'establiment d'un conveni d'àmbit català que apropi la negociació col·lectiva a la realitat socioeconòmica dels treballadors i treballadores.31/12/2004

Untitled Document <<Tornar