Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
ORGANIGRAMA

La Unió Sindical Obrera de Catalunya s'organitza a partir del Congrés Nacional, el màxim òrgan del sindicat que es reuneix cada 4 anys. Aquest reuneix als representants de totes les organitzacions que conformen el sindicat. A partir del Congrés s'estructuren la resta d'òrgans de la USOC.

:· Consell Nacional: És el màxim òrgan entre congressos. Aplega a un centenar de representants de les Unions (Territoris) i Federacions (Sectors). Es reuneix de forma ordinària cada sis mesos.

:· Comitè Nacional: És l'òrgan de direcció política del sindicat. Aplega als principals dirigents (secretaris generals) de les Unions i Federacions. Les seves reunions es convoquen bimensualment.

:· Comissió Executiva Nacional: És la direcció executiva de l'organització. La conformen els Secretaris Nacionals de les diferents àrees (Secretaria General, Organització, Acció Sindical, etc.). Assumeix la gestió diària del sindicat.

:· Unions Territorials: Són els referents territorials del sindicat. Garanteixen la presència del sindicat al territori i treballen en coordinació amb les federacions.

:· Federacions Nacionals: Són les organitzacions de referència sectorial. Agrupen als treballadors afiliats en funció del sector productiu (Tèxtil, Metall, Construcció, etc.)

:·Departaments: Són àrees temàtiques de treball de caràcter transversal al conjunt de l'organització. P.ex. Joventut, Dona, Immigració.