Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
Ensenyament Usoc
Seguretat Privada USOC
Formació
Solidaritat Sotermun
Confederación USO
Confederació Europea de Sindicats
Confederació Sindical Internacional
USO-ASISA
NOVETATS
Informació sobre estudis per a joves

Fa temps que penses en el teu futur? T'has plantejat alguna vegada a què vols dedicar-te?

A la web de Joventut de la USOC volem facilitar-te la feina, és per això que et fem arribar els links a les principals universitats de Catalunya i informació sobre la formació professional. D'aquesta manera podràs orientar el teu futur tenint tota la informació al teu abast.


UNIVERSITATS:

 

Si estàs interessat en demanar una beca d'estudis has d'adreçar-te a la web del ministeri d'educació, a continuació et facilitem el link. Si tens qualsevol dubte, consulta a la secretaria del teu centre. http://www.educacion.es/educacion/becas-y-ayudas/para-tus-estudios.html

 

FORMACIÓ PROFESSIONAL:

Cada cop més les empreses demanen personal amb estudis i format. És important tenir una bona formació, però moltes vegades no sabem exactament què volem estudiar i la tria no és fàcil. Des del departament de Joventut de la USOC et facilitem dos links on podràs trobar tota la informació necessària sobre els Cicles de Grau Mig i els Cicles de Grau Superior.

 

INFORMACIÓ SOBRE EL PLA DE BOLONYA:

El Pla Bolonya és com es coneix popularment l'Espai Europeu d'Educació Superior, que es va començar a gestar a Bolonya l'any  1999  i ha d’estar aplicat a totes les universitats europees l’any 2010, tot i que ja comença a aplicar-se a molts llocs.

Quins canvis suposa el nou pla d’estudis?

  • Les llicenciatures i diplomatures desapareixen i el títol que obtindran els estudiants serà el de graduat. Posteriorment al Grau hi ha la possibilitat de fer un postgrau o màster per tal d’especialitzar-se.
  • Les universitats i els seus continguts de treball han d’estar enfocades cap a les demandes del mercat de treball i, per tant, es suprimeixen aquelles carreres que no són rentables.

Què denuncien la gran majoria d’associacions d’estudiants?

  • La nova nomenclatura de “grau” ja donarà accés al món laboral i, per tant, els governs no tindrien perquè subvencionar els postgraus, que donarien una formació molt més especialitzada.
  • La durada dels estudis s'amplia i això comporta endarrerir l'accés al món laboral.
  • La unificació amb Europa no s'està fent correctament, ja que no coincideixen el nom de les carreres ni tan sols els seus continguts.

 

 24/11/2009

Untitled Document <<Tornar