Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
Ensenyament Usoc
Seguretat Privada USOC
Formació
Solidaritat Sotermun
Confederación USO
Confederació Europea de Sindicats
Confederació Sindical Internacional
USO-ASISA
NOTÍCIES
REFORMA FISCAL 2014

EL GOVERN CENTRAL PRESENTA L’AVANTPROJECTE DE

REFORMA DE LA LLEI DE L’IRPF

 

 

Un maquillatge per a què segueixin pagant els que ho han fet fins ara.

Tributació de les indemnitzacions per acomiadament: un despropòsit que perjudica a treballadors i treballadores que perden la feina i més necessiten dels diners.

 

 

Entre els 20 i 23 de juny el Govern central ha explicat les línies mestres d’una reforma fiscal per aplicar l’any 2015 i 2016. Una reforma de la llei de l’IRPF possiblement no massa oportuna i de ben segur amb una clara intencionalitat política, donat que l’any vinent hi ha previstos comicis municipals i autonòmics (a la majoria de les CCAA) i possiblement també generals cap a finals d’any o inici del 16.

 

Pel que fa a les rendes del treball, base sobre la que es fonamenta l’impost, baixaran la tributació de totes els trams, també els més elevats i aquests amb més mesura que als baixos, ja que en dos anys aquests passaran del tipus del 52 al 47 %, mentre que els més baixos ho faran un 5,75 % en el mateix període.

 

De totes les mesures que preveu el Govern, una de les més injustes és la tributació de les indemnitzacions per acomiadament, donat que l’avantprojecte presentat preveu que totes les indemnitzacions sobre a la base d’unes retribucions de superiors a 20.000 euros anuals tributaran a l’impost. Segons el Govern, la mesura era necessària per evitar “abusos” i tracte fiscal “dispers”.

 

En definitiva es tracta de recaptar sobre la base dels de sempre, aquest cop incloent a les persones que es queden sense feina.

 

D’altra banda, es plantegen dubtes sobre l’oportunitat de la mesura, en el marc de l’exigència de reducció del dèficit per part de les autoritats europees. També suscita algun interrogant: Si hem de reduir el dèficit i es rebaixa la pressió fiscal, com es recuperaran els malparats serveis públics a Espanya?24/06/2014

Untitled Document <<Tornar