Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
Ensenyament Usoc
Seguretat Privada USOC
Formació
Solidaritat Sotermun
Confederación USO
Confederació Europea de Sindicats
Confederació Sindical Internacional
USO-ASISA
NOTÍCIES
EVOLUCIÓ DELS PREUS

LA REACTIVACIÓ DEL CONSUM, CLAU PER A LA RECUPERACIÓ ECONÒMICA

 

 

Davant les últimes dades avançades de preus de consum, la Unió Sindical Obrera de Catalunya –USOC- reitera la necessitat de reactivar el consum intern perquè la recuperació econòmica sigui una realitat.

Des de la USOC considerem que sense la reactivació del consum intern, que passa obligatòriament per la creació d'ocupació de qualitat i ben remunerada, la recuperació econòmica del conjunt de l’Estat Espanyol no es sustentarà en bases fortes i esdevindrà una realitat maquillada que pot tornar a fer-se visible a un curt espai de temps.

Per tercer mes consecutiu, els preus tornen a baixar situant l'IPC anual al setembre en el -0,2%, i la taxa anual de l'IPCH en el -0,3%. I encara que es difumina el risc de deflació, aquest continua latent.

Algunes dades apunten cert control de l'optimisme que s'havia instaurat a la recuperació. Les previsions econòmiques del Govern s'han vist reduïdes en una dècima situant la seva revisió del PIB el 1,3% per a aquest any i les vendes del comerç minorista han caigut un 0,5% al juliol. Les dades criden a aplicar mesures d'estímul de la demanda interna, la solució es troba a tallar i donar solució a l'alta taxa d'atur a Espanya.29/09/2014

Untitled Document <<Tornar