Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
Ensenyament Usoc
Seguretat Privada USOC
Formació
Solidaritat Sotermun
Confederación USO
Confederació Europea de Sindicats
Confederació Sindical Internacional
USO-ASISA
NOTÍCIES
DADES DE L' ATUR AL NOVEMBRE

L’ATUR BAIXA DE FORMA MODERADA, PERÒ L’OCUPACIÓ ÉS DE BAIXA QUALITAT

 

 

Segons ha fet públic avui el Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el Secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Sr. Joan Aregio, l’atur s’ha reduït a Catalunya en 5.481 persones en el passat mes de novembre i en 56.692 persones entre novembre de 2013 i 2014.

 

En principi valorem aquestes xifres donades per l’administració com a positives, pel fet que el mes de novembre sol ser un mes d’increment de l’atur. Ara bé, també cal preguntar-nos sobre la temporalitat dels contractes, l’increment de cotitzants a la Seguretat Social. Aquests indicadors ens acaben donant el perfil de la qualitat en l’ocupació.

 

La temporalitat dels contractes, sense entrar en detalls, segueix essent la norma. De fet, dels 197.027 contractes fets, el 87,8 % són de duració determinada. Pel que respecta a la cotització a la Seguretat Social, durant el mes de novembre només s’ha incrementat en 806 persones, un 0,03 %.

 

La tendència sembla marcar un increment moderat cap a una recuperació econòmica que no acaba de consolidar-se en una ocupació de qualitat que permeti un increment del consum de la població.

 

L’altra cara de la moneda és l’atur de llarga durada i la disminució de la protecció social d’aquesta contingència.02/12/2014

:: ATUR NOVEMBRE14  descarregar arxiu
Untitled Document <<Tornar