Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
Ensenyament Usoc
Seguretat Privada USOC
Formació
Solidaritat Sotermun
Confederación USO
Confederació Europea de Sindicats
Confederació Sindical Internacional
USO-ASISA
NOTÍCIES
LES DADES DE L'ATUR DE MARÇ REFLECTEIXEN LA CONTRACTACIÓ ESTACIONAL I LA PRECARIETAT LABORAL EN AUGMENT

Aquest descens de l’atur és poc significatiu i no és una millora sobre unes altes taxes d’atur que persisteixen amb un descens de la protecció social als desocupats unes 64.600 persones han perdut les prestacions i subsidis en un any.

A Catalunya al mes de març l’atur s’ha reduït en 9.469 persones, situant-se en 571.655 les persones en situació d’atur registrades a les oficines del SOC. El major descens s'ha produït al sector serveis (-7.847), seguit per la indústria (-1.095).
En relació a la contractació, aquest mes de març s’han signat un total de 218.599 contractes, dels quals 32.020 han estat indefinits i 186.579 temporals.
Sobre la protecció, a Catalunya hi ha 335.990 persones beneficiàries de prestacions, dels quals 152.993 cobren una prestació contributiva i 150.374 un subsidi o altres (31.944 la Renda Activa d’Inserció).
Des de la USOC, considerem aquestes dades com una conseqüència estacional de l'inici de la Setmana Santa i de les activitats turístiques amb l'arribada del bon temps.
En aquest sentit, entenem que aquestes dades reflecteixen la contractació estacional, temporal i precària que es realitza al llarg d’aquests mesos i, en cap cas representa una millora de la situació del nostre mercat de treball, sinó la perpetuació i extensió d’una contractació de més curta durada, parcial i temporal.
Des de la USOC tornem a denunciar que la reforma laboral i les mesures adoptades pels governs de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya, basades en polítiques d’ajust i retallades, només condueixen a més precarietat laboral i pèrdua de drets de les persones treballadores i la ciutadania en general.
Perquè més enllà de les dades d’aquest mes, cada vegada ens trobem més persones treballadores que són pobres, amb treballs més precaris i amb situació de més vulnerabilitat, i persones en situació de desocupació més desprotegides i amb menys recursos per sobreviure, per això la USOC reitera la necessitat d'una prestació de ingressos que signifiqui una renda garantida de ciutadania per aquestes persones desprotegides.
A més, considera fonamental la USOC, promoure l’ activitat econòmica com únic instrument per la generació d’ ocupació i l’aposta per polítiques d’ ocupació per millorar les oportunitats de treball de les persones en atur.


08/04/2015

Untitled Document <<Tornar