Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
Ensenyament Usoc
Seguretat Privada USOC
Formació
Solidaritat Sotermun
Confederación USO
Confederació Europea de Sindicats
Confederació Sindical Internacional
USO-ASISA
NOVETATS
Manifest 1 Maig: Per la Pau, el Treball i l'Europa Social

Per la Pau, el Treball i l'Europa Social

 

 

  L'1 de Maig de 2004 bé fortament marcat per tres fets que han afectat d'una o altra forma al món del treball en aquests darrers temps i que condicionaran, en bona mesura, l'evolució a curt i mig termini de l'activitat econòmica, industrial i de serveis al nostre país.

 

  El terrible atemptat terrorista del passat dia 11 de març i la posterior gestió informativa per part del govern central ha provocat una reacció social de participació democràtica sense precedents en la societat del nostre país. El posterior canvi de color polític en el govern central, arran de les eleccions generals del 14 de març, ha obert una expectativa de canvi en el conjunt del país que, des del sindicalisme autònom que representa la Unió Sindical Obrera de Catalunya, esperem suposi una major atenció a les qüestions de caire social en benefici dels treballadors i treballadores.

 

  A Catalunya, la nova etapa política iniciada amb l'entrada a la Generalitat del govern d'esquerres i catalanista, ha situat el debat de la reforma de l'Estatut en la primera línia de l'acció política amb importants efectes en l'àmbit del treball. La discussió i definició del nou Marc Català de Relacions Laborals ha de suposar el reconeixement institucional dels agents socials representatius a Catalunya, amb caràcter general, sectorial i/o territorial. És necessari que el govern de Catalunya tingui competències plenes en l'àmbit socioeconòmic per tal de pogué dissenyar, amb les aportacions dels agents socials, polítiques econòmiques, d'ocupació i industrials en funció de la realitat més propera amb la vista posada a Europa.

 

  Són molts els reptes que tenim sobre a la taula, com la deslocalització industrial a determinats sectors productius provocada per la marxa de multinacionals estrangeres que traslladen la seva producció a tercers països. La perillosa consolidació de la precarietat laboral com a model productiu per a moltes empreses amb sistemes de contractació temporal o mitjançant subcontrates que generen una gran inestabilitat laboral amb sous baixos, condicions de treball inestables, manca de formació professional, pèrdua de drets, desprotecció dels afectats en matèria de prevenció, etc.

 

 

 

  Europa també viu un moment constituent, en ple debat de la nova Constitució. Des del món del treball també hem de fer sentir la nostra veu, forta, clara, concreta, exigint ,a través de la Confederació Europea de Sindicats (CES), una Europa Social que prioritzi les persones en el procés de construcció europea.

 

  La lluita per la pau a casa nostra i fora de les nostres fronteres, l'exigència d'un nivell de desenvolupament i qualitat del nostre model de desenvolupament econòmic en relació als estàndards europeus i la participació en el disseny del nou model de relacions entre Catalunya i Espanya són reptes de gran transcendència present i futura i que demanden un paper protagonista del moviment sindical organitzat.

 

  Els homes i dones de la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC), organització sindical representativa, confederal, nacional i de classe, assumim la nostra part de responsabilitat d'aquests reptes col·lectius al mateix temps que entenem que és necessària la unitat d'acció de tot el moviment sindical per garantir que la veu dels treballadors organitzats tindrà l'espai que li és propi en una societat democràtica.

 

 

 

Manifest de la Unió Sindical Obrera de Catalunya

amb motiu de l'1 de Maig de 2004, Dia del Treball

 16/04/2004

RELACIONADES
27/04/2004  1 de Maig, Dia del Treball
01/05/2004  Dia del Treball. Manifestació a BCN i Dinar de Germanor
Untitled Document <<Tornar