Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
Ensenyament Usoc
Seguretat Privada USOC
Formació
Solidaritat Sotermun
Confederación USO
Confederació Europea de Sindicats
Confederació Sindical Internacional
USO-ASISA
NOVETATS
Constitució de la taula pel dret a decidir del Baix Llobregat

NOTA DE PREMSA

CONSTITUCIÓ DE LA TAULA PEL DRET A DECIDIR DEL BAIX LLOBREGAT


El dia 18 de desembre del 2013, a la seu comarcal de la Unió General de Treballadors –UGT a Cornellà, s’ha constituït oficialment la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat.
En aquesta reunió s’ha aprovat l’adhesió al Manifest presentat al Parlament de Catalunya, anomenat Manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.
D’acord amb l’esperit i les línies mestres d’aquell Pacte s’ha creat la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat (TPDD), amb l’objectiu de treballar per fer possible la màxima coresponsabilitat de tota la ciutadania de la comarca en la defensa de la voluntat de la majoria de ciutadans de Catalunya de decidir sobre el seu futur institucional mitjançant una consulta democràtica, és a dir, del Dret a Decidir.
El Baix Llobregat és una comarca de més de 800.000 habitants, d’orígens diversos, tots ells catalans, que han de fer sentir la seva veu a favor del dret a votar, un dret que va lligat també amb la voluntat de millorar el benestar social de la ciutadania.
Les institucions i entitats adherides a la TPDD del Baix Llobregat es comprometen, en l’àmbit propi de cada una d’elles a endegar iniciatives per tal de promoure la conscienciació ciutadana i fer pedagogia per reclamar l’exercici del Dret a Decidir de tots els catalans i catalanes.
Al final de l’acte es va aprovar el Manifest de la TPDD del Baix Llobregat i es va escollir la següent estructura d’organització:

President: Frederic Prieto Caballé
Secretari: Francesc Sanchez Benas (ANC)
Vocal: Carles Dalmau Ausàs (OC)

Les entitats adherides fins avui s’indiquen a continuació. A partir d’aquesta data, s’aniran convidant a la resta d’entitats comarcals, ajuntaments i associacions locals per aconseguir la màxima participació i així poder exigir amb molta més força a les institucions de Catalunya i de l’Estat que arribin a un acord per fer possible l’exercici del Dret a Decidir.

Cordialment
Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat.


18/12/2013
Untitled Document <<Tornar