Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
Schindler acusada de pràctiques socialment poc responsables contra els seus treballadors

Una denúncia de la USOC destapa la utilització d’un gadget tecnològic, per mòbil, per a controlar els treballadors

La Secció Sindical de la USOC  a Schindler ha promogut una denúncia davant la Inspecció de Treball que ha fet arribar un requeriment a l’empresa d’elevadors Schindler per retirar un gadget tecnològic denominat “acceleròmetre” com a conseqüència d’una pràctica contrastada de control il•legal dels treballadors. L’organisme també exigeix a la companyia la implementació de l’avaluació de riscos psicosocials a l’empresa.

La denuncia arrenca per iniciativa del Comitè d’empresa de la USOC el passat mes d’abril quan va denunciar la utilització d’un localitzador via GPS que permet a l’empresa conèixer en tot moment la ubicació dels seus tècnics de manteniment –Schinlder es dedica a la instal•lació i manteniment d’elevadors-. L’anomena’t “acceleròmetre” és un dispositiu via mòbil que detecta la seva posició via GPS i porta incorporada una aplicació que emet un potent so agut quan el treballador es queda immòbil durant un curt espai de temps, en cas contrari, l’aparell sona amb caràcter intermitent fins que la central de l’empresa es posa en contacte amb el professional.

La Inspecció de Treball ha rebutjat que l’aparell sigui un equip de protecció individual, com al•legava l’empresa, i dóna la raó a la tesi de la USOC en considerar que és un aparell de control dels treballadors.

Mobilitat geogràfica “forçada”
Des de la Secció Sindical de la USOC a Schindler denuncien les pràctiques de la direcció que pressionen als treballadors, i les vinculen amb els plans de reducció d’un 5% de la plantilla previst per la companyia i els trasllats de personal a d’altres punts de la geografia espanyola. En concret, part del personal del departament d’Administració de Catalunya –especialment dones en jornada reduïda o situació de baixa per maternitat- estant rebent pressions per traslladar el seu lloc de treball a València amb les dificultats per a la conciliació de la vida familiar que suposaria aquesta mesura.14/11/2011

:: Informació Vanguardia 14.11.2011  descarregar arxiu
Untitled Document <<Tornar