Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
Vaga transport sanitari: Sense acord a la mediació

La negociadora de divendres 22 acaba sense resultats per les amenaces de la patronal de presentar expedients de regulació

  La reunió de mediació que va tenir lloc al llarg de divendres i fins aquesta mitjanit a la seu de la Direcció General de Relacions Laborals ha acabat sense cap acord davant l'amenaça de presentar un expedient de regulació d'ocupació per part de la major empresa de la patronal ACEA, Transport Sanitari de Catalunya (TSC). USOC, CCOO i UGT van exigir el compliment del III Conveni col·lectiu del sector a Catalunya i van lamentar la manca de voluntat i bona fe negociadora de la patronal.

Tot i la proposta del CatSalut d'esglaonar les retallades i establir un calendari negociador amb l'objectiu de fer menys traumàtica la seva aplicació; la patronal ACEA va adoptar una postura poc raonable i que va motivar la ruptura de les negociacions.

Fernándo Miguélez, Responsable del Transport Sanitari de la USOC, va manifestar que “no existeix voluntat negociadora quan les parts accepten la proposta del Cat Salut i acorden un calendari de converses per reduir l'impacte de les retallades i una d'elles, la patronal, diu que abans de finalitzar pot presentar un expedient de regulació”

Vaga indefinida a partir del 26
Com a conseqüència de la manca d'acords, es manté la convocatòria de USOC, CCOO i UGT de vaga indefinida a partir de la mitjanit del 25 al 26 de juliol en el transport sanitari urgent. Els treballadors/es del sector insisteixen en els efectes molt negatius que tindrà en el servei l'aplicació de les retallades del Departament de Salut; “perjudicaran greument als ciutadans perquè suposen una reducció substancial d'un servei públic essencial”, comenta Miguélez.

“El conflicte s'acabarà quan la patronal negocii amb bona fe mesures no traumàtiques, compleixi íntegrament amb les bases concursals amb l'Administració Sanitària i s'apliqui el conveni del sector. La voluntat dels representants dels treballadors és garantir el servei públic als ciutadans i per això continuem disposats a negociar, no a que ens prenguin el pèl”, diu el representant de la USOC.23/07/2011

RELACIONADES
19/07/2011  Vaga Ambulàncies: Ampli seguiment malgrat les amenaces empresarials
02/08/2011  Vaga indefinida transport sanitari urgent
20/07/2011  Vaga transport sanitari. Protesta al Parlament
Untitled Document <<Tornar