Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
USOC: “L’IPC, tot i l’estabilitat, accentua la pèrdua de poder adquisitiu i confirma l’atonia de l’economia”

A Catalunya es redueix d’un 0.2% però es manté l’índex interanual en el 2.2%

  La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) considera que l'IPC corresponent al mes de juny, tot i la baixada de dues dècimes, segueix aguditzant la pèrdua de poder de compra dels ciutadans i suposa una caiguda de l'activitat econòmica que torna a confirmar la recessió de la nostra economia . La baixada és deguda a l'abaratiment dels combustibles i a les retallades prèvies de les rebaixes en vestit i calçat però contrasta amb el repunt en aliments i begudes no alcohòliques.

Un IPC interanual català situat en el 2’2% continua sent un valor molt alt per a les economies domèstiques. Si a això afegim que els salaris, estan creixent una mitjana del 0,8%, la conseqüència és que s'està consolidant una pèrdua de poder adquisitiu constant de les famílies. La diferència entre els salaris reals i el cost de la vida continua sent inacceptable.

Continuem amb una disminució de la renda disponible el que implica caiguda de la demanda interna, i per tant una contribució negativa al creixement del PIB aprofundint més en la recessió i en la destrucció d'ocupació.

Tots aquests indicadors se sumen a la major retallada econòmica en democràcia anunciada aquesta setmana pel president del Govern central i que alimenta l'espiral recessiva en l'economia espanyola i l'augment de l'empobriment de les classes més populars. La USOC torna a insistir una vegada més en la necessitat que s'adoptin mesures urgents que incrementin immediatament la liquiditat a les llars com un element de reactivació econòmica, per això espera que el Govern prengui mesures que afavoreixin els ciutadans i no només a la banca.

Finalment la USOC alerta que l'estabilitat dels preus en el mes de juny pot ser l'avantsala d'un repunt en l'IPC fruit de la propera pujada de l'IVA.13/07/2012

RELACIONADES
13/06/2012  L’IPC confirma la pèrdua constant de poder adquisitiu
Untitled Document <<Tornar