Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
Els treballadors de General Cable ratifiquen un preacord en referèndum

Per un 67.63% dels vots favorables contra un 31.05% en contra

  La Federació d’Indústria de la USOC (FI-USOC) informa que els treballadors de la companyia de fabricació i comercialització de cable elèctric han ratificat per majoria en referèndum el preacord tancat entre la direcció de la companyia i el Comitè d’Empresa que va ser sotmès a consulta al llarg de la jornada d’ahir. Amb un 67.63% dels suports (514 vots) per 31.05% en contra (236 vots), la majoria de la plantilla ha acceptat la proposta.

L’acord compromet a  l’empresa a aplicar mesures organitzatives de contenció salarial d’un 3% pel 2012 que serà reduïda a la meitat pel 2013 i a 0 pel 2014. No obstant s’introdueixen d’altres variables en el salari segons beneficis. EL pacte també planteja fórmules d’ajust de plantilla mitjançant baixes voluntàries.

La Federació d’Indústria de la USOC ha valorat el pacte com una sortida per garantir l’estabilitat de la plantilla i l’activitat fins a 31.12.2014. També han destacat que “eviten l’acomiadament de 166 companys dels centres de Catalunya, Manlleu, Montcada, Abrera i Barcelona; en un context de crisi global molt difícil”.

La companyia havia anunciat, fa poques setmanes, la presentació d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) d’extinció de 166 contractes sense cap garantia de viabilitat ni mesures d’assentament industrial.

General Cable és una multinacional de matriu catalana que es dedica a la fabricació de cable elèctric. Té una plantilla de 1.070 treballadors i treballadores a Catalunya distribuïda als quatre centres abans esmentats.
03/07/2012

RELACIONADES
19/06/2012  Mobilització dels treballadors del Grup General Cable contra l’ERO presentat
Untitled Document <<Tornar