Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
10.000 manifestants contra el "Pensionazo" a Madrid

USOC participa amb centenars de delegats i delegades sindicals desplaçats des de tot Catalunya

  Els sindicats USO, ANPE, CCP, SATSE i USAE han protagonitzat aquest matí una multitudinària manifestació que ha recorregut el Passeig del Prado des de la Glorieta d'Atocha, a la qual ha seguit un míting sota el lema principal "Contra el pensionazo i les retallades socials "encara que en les pancartes dels manifestants s'han pogut llegir altres reivindicacions com" Menys subvencions i més pensions "o" No als privilegis de la classe política ".
Aquesta marxa, convocada pels esmentats sindicats independents ha estat secundada per deu mil manifestants, delegats i representants de treballadors de tot Espanya, contra la reforma de les pensions tal com la va plantejar el Govern i s'han arribat a la Plaça de Neptú, " perquè volem que el clam arribi als parlamentaris, perquè escoltin a la ciutadania treballadora, prenguin nota i corregeixin els disbarats comesos, rectificant els projectes de llei que el Govern pretén validar amb les reformes de les pensions i la negociació, últims toc d'alerta de tant destrossa social i laboral ".

En aquests termes s'ha dirigit Julio Salazar, secretari general d'USO, als presents, amb la intenció que "sàpiguen que estem farts ja de tanta milonga i tanta fal.làcia com pul.lula en la faràndula econòmica, política i sindical".

El líder d'USO s'ha centrat d'una banda en la pèrdua de drets que suposa la pretesa "reforma indecent i injusta del nostre vaixell insígnia de protecció social". "Exigim una rectificació de les polítiques per obrir un nou escenari de recuperació econòmica, l'ocupació i de la justícia social, que faci èmfasi en el treball digne i en la defensa de la salut i les pensions", ha dit. I d'altra banda ha protagonitzat un discurs de profund caràcter sindical perquè, segons ha començat el seu discurs, "no tots els sindicats ni tots els sindicalistes som iguals".

El segon pilar reivindicatiu de les organitzacions ha anat dirigit a la regeneració del marc sindical davant "tant desprestigi social com han infringit al sindicalisme, fruit d'una legislació viciada, per un diàleg social espuri fruit de prebendes, subvencions i blindatges institucionals", ha dit el líder d'USO.

Els sindicats afirmen voler "que es doni la regeneració i democratització de la vida sindical a Espanya amb la promulgació d'una autèntica Llei de llibertat sindical que respecti el pluralisme i que equipari al llistó polític l'adquisició de representació plena amb el 3% de delegats electes ", ha demanat Salazar.

Segons el portaveu, "com no tindrem una posició crítica contra les dues institucions sindicals de l'estat, quan anteposen el seu estatus quo, la petrificació del bisindicalismo i la pràctica del neoverticalismo sindical mentre roben informació en un tema com la negociació col.lectiva". Per la USO l'actitud dels sindicats majoritaris condemnar a centenars de milers de treballadors a no arribar a cobrar una pensió contributiva i milions de treballadors a treballar més anys per cobrar una menor pensió.

Visita l`àlbum fotogràfic a Facebook USOC

 29/06/2011

Untitled Document <<Tornar