Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
El Comitè d’empresa d’ABB-Motors convoca vaga contra l’ERO

A partir del 29 d’octubre i fins el 23 de novembre

  En la primera reunió celebrada a Barcelona el passat dia 23 d'octubre, i després d'un estudi exhaustiu de la documentació facilitada per l'empresa, el comitè d'empresa ha requerit la retirada de l'expedient de l'acomiadament col•lectiu de 148 contractes, que comporta el tancament de la planta de la fàbrica de ABB Motors a Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental).

L'empresa argumenta aquesta mesura sobre la base de raons econòmiques, organitzatives i de producció. Des del Comitè d'Empresa entenem, que no hi ha cap causa econòmica, ja que en el tercer trimestre de 2012 els beneficis arriben a un 1,4%. Com així reflecteix la pròpia memòria econòmica de l'empresa.

Les causes Organitzatives que presenten en l'expedient, no s'ajusten a la realitat ja que el que pretenen és traslladar la producció a plantes europees (Polònia, Suècia i Finlàndia) on no existeixen les infraestructures necessàries per realitzar la producció. D'altra banda la formació i qualificació dels treballadors i treballadores del centre Sant Quirze del Vallès és superior o igual a la dels altres tres països i els costos salarials són inferiors respecte als països nòrdics.

Aquesta planta té capacitat productiva, ja que s'ha aconseguit a fabricar 1400 motors / dia, s'estan desenvolupant nous projectes per al futur i actualment comptem amb cartera de comandes. Estem especialitzats en fabricar motors de característiques especials, els quals s'exporten a tot el món. Liderem el compliment de terminis de lliurament a nivell mundial.

Per tots aquests motius, entenem que no concorre cap de les causes que al•ludeix l'empresa i rebutgem profundament la decisió anunciada per la multinacional. Aquesta mesura obeeix únicament a una decisió unilateral de deslocalitzar l'activitat productiva en la recerca de majors beneficis i estalvis fiscals.

El comitè d'empresa ha instat a la direcció de l'empresa a replantejar-se la decisió i s'ha ofert a buscar alternatives que garanteixin la viabilitat de la planta i la continuïtat dels 180 treballadors i treballadores de la planta de motors. Per això, en la propera reunió fixada per al dia 30 d'octubre presentarem un contrainforme que faci viable el centre i aposti per garantir el manteniment de l'ocupació.

El Comitè d’empresa (CCOO, UGT i USOC), recollint l’opinió majoritària de la plantilla, ha formalitzat la convocatòria de vaga –de 4 hores- els dies feiners a partir del 29 d’octubre i fins el 23 de novembre en rebuig a l’Expedient de Regulació.
25/10/2012

Untitled Document <<Tornar