Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
USOC demana la intervenció del Síndic de Greuges per les retallades sanitàries

El sindicat fa entrega al Síndic més de 2.500 signatures contra les retallades pressupostàries en el sector

Delegats i delegades de la USOC al sectors sanitari i ambulàncies han fet entrega aquest matí més de 2.500 signatures recollides en el transcurs del mes de juny contra les retallades pressupostàries en els sector.

Una delegació del sindicat formada pel Secretari d’Acció Sindical, Antonio López, la Secretària d’Organització de la Federació d’Empleats Públics (FEP-USOC), Isabel Martínez, i el Responsable del Transport Sanitari, Fernando Miguélez, s’ha reunit avui amb la Directora d’Administració i Afers Socials de l’Oficina del Síndic, Silvia Vèrnia. Els representants sindicals han demanat la intervenció del Síndic de Greuges en considerar que l’administració pública desatén les seves obligacions en relació a un servei essencial com és el sanitari. USOC aposta per un servei sanitari públic de qualitat i denuncia els acomiadaments en el sector.
Des de l’Oficina del Síndic de Greuges, Silvia Vèrnia, s’ha compromès a estudiar la queixa en tant que denuncia un mal funcionament del servei públic, en aquest cas sanitari, i afecta a la ciutadania.

La USOC ha registrat les signatures recollides en els centres de treball del sector sanitari on es destaca que el procés privatitzador de la sanitat catalana s’ha vist agreujat per la greu crisi econòmica i financera. El sindicat denuncia amb la recollida de signatures les mesures que impliquen acomiadaments de personal interí o temporal, tancament de quiròfans per la tarda, reducció de l’activitat dels centres públics o concertats, reducció de la qualitat assistencial, augment de la externalització de serveis amb centres privats, reducció en medicació hospitalària, augment de les llistes d’espera, etc.

També les retallades al transport sanitari de Catalunya, urgent i no urgent que es tradueixen en acomiadaments, per la reducció de vehicles , reduïnt-se per aquesta raó el nombre de recursos que presten aquests dos importants serveis.


Veure vídeo
Vídeo BTV-Informatius12/07/2011

:: Foto concentració  descarregar arxiu
Untitled Document <<Tornar