Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
Protesta dels treballadors de Stora Enso

Reunió avui dimarts al Departament d’Empresa i Ocupació i protesta demà dimecres als carrers de Sant Andreu de la Barca

  La Secció Sindical de la USOC a Stora Enso de Castellbisbal (Vallès Occidental) han informat que el Comitè d’Empresa, conjuntament amb la plantilla han decidit portar la seva protesta al carrer. Aquesta tarda matí han estat convocats a una reunió al Departament d’Empresa i Ocupació a Barcelona.

Demà dimecres dia 6 de febrer (10:00 h) han convocat una marxa des de la seu de l’empresa fins al centre de Sant Andreu de la Barca (Localitat on hi viuen molts dels treballadors). El consistori rebrà una representació dels treballadors per analitzar la situació de la companyia.

La direcció de la planta d’Stora Enso a Castellbisbal (Vallès Occidental) vol imposar a la plantilla una rebaixa salarial del 15% mitjançant l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, és a dir, adduint raons econòmiques. La direcció ha deixat clar, a més, que aquesta reducció salarial és irrecuperable sigui quina sigui l’evolució de l’empresa -dedicada a la fabricació de paper-, de manera que el comitè considera que la multinacional finesa està aprofitant el context econòmic per retallar drets laborals.

El comitè d’empresa porta des del novembre intentant negociar aquesta mesura amb la direcció, que s’ha mostrat immòbil en la seva decisió i aplicarà la retallada salarial en la nòmina del mes de gener. La part social considera que la plantilla ja ha fet prou esforços, amb la reducció d’una trentena de llocs de treball durant el 2012. A més, ha proposat una congelació salarial durant diversos anys i prejubilacions, però la direcció rebutja qualsevol altra mesura que no sigui la retallada de sous.

Vídeo acció: Canal Sant Andreu TV05/02/2013

RELACIONADES
22/03/2013  L’assemblea ratifica l’acord d’Stora Enso i garanteix el seu futur
Untitled Document <<Tornar