Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
Acció informativa conjunta pels treballadors transfronterers del sindicalisme català i francès

El CSIR Piremed organitza una acció informativa a la frontera entre Catalunya i França a El Pertús

  El treball transfronterer a l’Eurodistricte es desenvolupa des de fa molts anys en un entorn de precarietat. Aquest entorn encara s’ha agreujat més amb el impacte de la crisi. Les condicions dels treballadors transfronterers i desplaçats sovint no estan a l’alçada de les dels treballadors locals. L’atur a una banda de la frontera és aprofitat per fer pressió sobre les condicions laborals i sobre els convenis a l’altra banda. Aquesta situació comporta una tensió creixent que precisa de garanties perquè els i les treballadors/es transfronterers no es converteixin en actors d’una competència a la baixa al territori proper a la frontera. Per això han de poder conèixer els seus drets i gaudir de l’orientació i l’assessorament que comporta la seva especial situació.

Des de fa més de vint anys el Consell Sindical Interregional Pirimed (CSIR) que organitza les principals organitzacions sindicals a banda i banda de la frontera ha mostrat el seu compromís amb els treballadors i treballadores mòbils. Ja fos des d’iniciatives pròpies o en el marc de la xarxa europea EURES, s’ha recolzat la informació i el seguiment de l’ocupació transfronterera amb tal de garantir la seva qualitat.

En aquest marc, el proper 16 de juliol a partir de les 11:00 hores realitzarà una acció informativa (distribució de tríptics) al Pertús, Roses i Figueres per informar als treballadors i treballadores dels seus drets. Aquesta acció s’estendrà a una campanya de sensibilització dels principals actors que son presents a la frontera. A les 13:00 hores a la sala d’actes del Museu de la Joguina a Figueres s’informarà als mitjans sobre aquesta acció i sobre la situació actual del treball transfronterer.12/07/2013

Untitled Document <<Tornar