Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
1 Maig: "La resposta social contra les retallades ha de continuar"

Més de 3.000 persones convocades per USOC es manifesten a BCN contra la Reforma Laboral i la pèrdua de drets socials. Massiva resposta a la convocatòria de Terres de l'Ebre

  Sota el lema “Ja n’hi ha prou de retallades!!”, delegats, afiliats i simpatitzants de la USOC de tota Catalunya han recorregut un trajecte des de la Plaça Universitat fins a la Plaça Joan Coromines al barri del Raval (Ciutat Vella). La concentració del tercer sindicat català, que ha aplegat unes 3.000 persones, ha finalitzat amb un acte d’homenatge a diversos companys sindicalistes per la seva trajectòria de compromís social amb els treballadors i les treballadores.

La secretària general de la USOC, Antònia Gil, ha tancat l’acte amb una intervenció davant els militants del sindicat. La dirigent sindical ha denunciat que “Els governs des de Madrid i Barcelona, ens avoquen a un escenari de retallades socials i pèrdua de drets. El Govern del Partit Popular ens ha volgut imposar una Reforma Laboral que no planteja mesures de reactivació de l’ocupació i no genera més que pèrdues de drets i indefensió als treballadors i treballadores. La USOC hem denunciat que la reforma esdevé l’agressió més gran contra els treballadors i les treballadores des de la sortida democràtica, la resposta social ha de continuar !”, ha dit.

La dirigent de la USOC ha advertit que “Cal forçar el canvi de paradigmes en les polítiques que a Catalunya i a Espanya estant impulsant el dogma del dèficit 0 per sobre de qualsevol altre consideració en relació al seu impacte social i a l’efecte negatiu que té en la reactivació econòmica. Cal un canvi urgent en les polítiques per poder sortir de la crisi d’una manera justa, garantint una sanitat i un ensenyament de qualitat i unes polítiques socials al servei de les persones”, ha explicat.

Antònia Gil ha fet una encesa defensa del moviment sindical, “cal apostar per l’organització dels treballadors, allò que ens enforteix com alternativa a la lluita individual que ens fa més febles. La gran resposta amb motiu de la convocatòria de Vaga general del 29-M ha estat la demostració més plausible que si volem podem aturar aquesta marea de desregulació del sistema i de pèrdua de drets aconseguits durant dècades de conquestes socials.”
Gil ha advertit que la lluita sindical és imprescindible. “Podem abaixar els braços i llançar-nos a les mans dels mercats o aixecar-nos, un cop més, per dir “Ja n’hi ha prou de Retallades!!”.

A Terres de l'Ebre, la USOC conjuntament amb la resta de sindicats representatius a la Catalunya Sud han protagonitzat una important manifestació pel centre de Tortosa que ha transcurregut pel centre de la capital del Baix Ebre, contra les Retallades i pels drets socials.


Àlbum fotogràfic: Facebook USOC
Vídeo de la manifestació: Vídeo01/05/2012

:: Manifest  descarregar arxiu
Untitled Document <<Tornar