Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
Els treballadors de Stora Enso (Castellbisbal) convoquen vagues de 24 h fins l’abril contra la reducció salarial

Aturades els dies 8, 15, 25 i 30 de gener de (22 hores fins a les 22 del dia següent)

  La Federació d’Indústria de la USOC (FIUSOC) ha informat que el Comitè d’Empresa de la paperera Stora Enso (Castellbisbal-Vallès Occidental) ha convocat un calendari de vagues de 24 hores que en el mes de gener aturarà les instal•lacions els dies 8, 15, 25 i 30 de gener (De 22:00 hores fins a les 22 hores del dia següent).

La direcció de la planta d’Stora Enso a Castellbisbal (Vallès Occidental) vol imposar a la plantilla una rebaixa salarial del 15% mitjançant l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, és a dir, adduint raons econòmiques. La direcció ha deixat clar, a més, que aquesta reducció salarial és irrecuperable sigui quina sigui l’evolució de l’empresa -dedicada a la fabricació de paper-, de manera que el comitè considera que la multinacional finesa està aprofitant el context econòmic per retallar drets laborals.

El comitè d’empresa porta des del novembre intentant negociar aquesta mesura amb la direcció, que s’ha mostrat immòbil en la seva decisió i aplicarà la retallada salarial en la nòmina del mes de gener. La part social considera que la plantilla ja ha fet prou esforços, amb la reducció d’una trentena de llocs de treball durant el 2012. A més, ha proposat una congelació salarial durant diversos anys i prejubilacions, però la direcció rebutja qualsevol altra mesura que no sigui la retallada de sous.

Representants de la FIUSOC acompanyaran per donar el seu suport i solidaritat als afiliats i militants del sindicat demà a l’accés a la fàbrica a partir de les 07 hores.

Vídeo St. Andreu TV: Notícia08/01/2013

RELACIONADES
22/03/2013  L’assemblea ratifica l’acord d’Stora Enso i garanteix el seu futur
Untitled Document <<Tornar