Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
Empreses de transport sanitari es desvinculen del conveni col·lectiu

Ambulàncies Egara comunica una reducció salarial d'un 8% fins a finals de 2015. Conseqüència de la Reforma laboral del PP.

  Els efectes de la nefasta Reforma laboral del PP comencen a fer estralls en el mercat de treball. La companyia Ambulàncies Egara, 196 treballadors, del sector del transport sanitari ha comunicat als seus assalariats que procedirà al despejament –desvinculació- del conveni col•lectiu del Transport Sanitari de Catalunya. L’empresa ha anunciat que aquesta decisió suposarà l’aplicació unilateral d’una reducció salarial del 8% des de 01.05.2012 i fins el 31.12.2015.

La companyia esgrimeix raons econòmiques per aplicar la mesura tot i que no les ha argumentat.

La USOC, com a sindicat més representatiu en el sector, ha iniciat una sèrie d’accions per a denunciar aquesta pràctica que suposa una vulneració de la negociació col•lectiva i pot representar l’incompliment dels acords que en matèria de prestació de serveis tenen les empreses adjudicatàries del servei de transport sanitari amb l’administració de la Generalitat.

El sindicat ha iniciat una ronda de contactes amb diferents formacions polítiques i la pròpia administració per a denunciar aquesta qüestió. No és admissible que empreses privades prestadores de serveis públics via concurs, regulades per un conveni col•lectiu, trenquin el compromís negociador de forma unilateral sense que l’administració que és client principal actuï en la defensa dels interessos generals.

Ambulàncies Egara, dóna feina a 196 treballadors i presta servei de transport sanitari urgent i no urgent a la comarca del Vallès Occidental. Els treballadors afectats per la mesura han anunciat la convocatòria de vaga a ratificar per l’assemblea de treballadors que es convocarà els propers dies.07/05/2012

Untitled Document <<Tornar