Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
L’empresa d’autobusos TUSGSAL acomiada un representant sindical de la USOC i expedienta un altre

Atac contra la llibertat sindical a l’empresa

  La companyia d’autobusos TUSGSAL (Transportes Urbanos y Servicios Generales, SAL) ha anunciat l’acomiadament d’un company i l’expedient a un altre de la Secció sindical de la USOC en una decisió que atenta a la llibertat sindical i representa un atac directe als representants dels afiliats a la USOC.

El fets es situen al centre de treball de l’empresa a Badalona i es concreten en l’obertura de dos expedients informatius als mesos d’octubre i desembre per presumptes faltes comeses pels treballadors afectats que finalitzen a principis de 2013 amb la notificació d’un acomiadament.

El cas és que els dos afectats per expedients, aparentment independents, s’han significat en els darrers temps com a representants dels treballadors i membres molt actius de la Secció Sindical de la USOC a TUSGSAL. Justament el sindicat ha constituït la Secció sindical i han començat les hostilitats.

La USOC ha traslladat el cas als serveis jurídics de l’organització que han presentant la corresponent demanda davant els tribunals per persecució sindical. El sindicat lamenta que, encara ara l’any 2013, algunes direccions empresarials no entenguin que la Constitució i l’Estatut dels Treballadors reconeixen i protegeixen la llibertat sindical i la lliure organització i defensa dels drets dels treballadors.

El sindicat no deixarà sense resposta una agressió d’aquest tipus a uns representants lliurament triats.16/01/2013

Untitled Document <<Tornar