Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
La CES convoca una Jornada de mobilitzacions el 14-N a Europa

Declaració del Comitè Executiu de la Confederació Europea de Sindicats

El Comitè Executiu de la Confederació Europea de Sindicats (CES), en la reunió del dia 17 d'octubre celebrada a Brussel·les, en què ha participat la USO, ha acordat fer una crida a totes les seves organitzacions afiliades perquè el pròxim dia 14 de novembre secundin massivament una Jornada d'Acció i Solidaritat europea. Entre les mobilitzacions que recomana la CES es troben la convocatòria de vagues, manifestacions, concentracions, assemblees o altres actes de protesta en contra de les polítiques d'austeritat, les retallades socials i les agressions als drets dels treballadors. Amb això la CES surt a l'encontre de la convocatòria de vaga general ja realitzada a Portugal per al 14 de novembre, ia la qual previsiblement serà convocada pels sindicats espanyols i grecs per a la mateixa data, estenent la seva mobilització al conjunt de països europeus.

La USO reunirà el Comitè Confederal els propers dies per pendre una decisió al respecte.

La CES expressa la seva ferma oposició a les mesures d'austeritat que estan arrossegant a Europa a l'estancament econòmic, a la recessió de fet, així com el continu desmantellament del model social europeu. Aquestes mesures, lluny de restablir la confiança, no fan més que empitjorar els desequilibris i fomentar la injustícia.

La CES fa una crida perquè la Unió Europea consideri que la recessió només es pot aturar si afluixen les restriccions pressupostàries i els desequilibris, amb la finalitat d'aconseguir un creixement econòmic sostenible i la cohesió social, així com el respecte dels valors consagrats a la Carta de Drets Fonamentals.

La consolidació fiscal ha tingut un efecte més agut del que inicialment estimat per les institucions, inclosa la Comissió Europea i el Fons Monetari Internacional (FMI). De fet, l'FMI ara admet que es va equivocar greument amb l'impacte de les mesures d'austeritat en el creixement. Aquest error de càlcul té un impacte incommensurable en la vida diària dels treballadors i dels ciutadans que la CES representa i posa en qüestió tota la base de les polítiques d'austeritat proposades pel Tractat fiscal i imposades per la troica.

El Comitè Executiu de la CES reafirma el seu suport als sindicats afiliats que lluiten per condicions dignes de treball i de vida. Aquesta situació és el resultat de la manca de coordinació de les polítiques econòmiques i de l'absència de normes socials mínimes a tot Europa.

La CES reitera que el diàleg social i la negociació col · lectiva són fonamentals per al model social europeu i s'oposa amb fermesa als atacs frontals contra aquests drets, a nivell nacional i europeu. El Comitè Executiu de la CES fa una crida urgent per la immediata adopció i transposició dels acords dels interlocutors socials europeus davant del Consell. En aquest sentit es recorda que la Unió Europea és un tractat destinat a "treballar pel desenvolupament sostenible d'Europa basat en un creixement econòmic equilibrat i en l'estabilitat de preus, en una economia social de mercat altament competitiva, tendent a la plena ocupació i al progrés social i amb un nivell elevat de protecció i millora de la qualitat del medi ambient ". Així mateix, recorda que el suport de la CES al Tractat de Lisboa es basa principalment en l'aplicació plena d'aquests objectius.
 
Un canvi de direcció és necessari i les discussions que estan en curs entre les institucions i els governs sobre la conveniència de canvis en tractats posteriors, han de donar prioritat a la solució de la crisi d'acord amb els tres pilars del nostre pacte social proposat per a Europa . Això s'articula entorn del diàleg social i la negociació col · lectiva, la governança econòmica per al creixement sostenible i l'ocupació, i la justícia fiscal econòmica i social.

Finalment la CES insisteix que la solidaritat activa, el progrés social i la rendició de comptes democràtica, han de ser una part integral del projecte europeu. És essencial que s'inclogui com a part integral de qualsevol nou tractat, un protocol de progrés social. La CES avaluarà qualsevol nou pas en la integració europea sobre aquesta base.


19/10/2012

Untitled Document <<Tornar