Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
CES: Jornada d'acció europea contra l'austeritat

Concentració dels sindicats dels CSIR Piremed davant la seu de la Comissió Europea a BCN

  La Confederació Europea de Sindicats (CES) ha convocat avui, 14 de març, una jornada d’acció i solidaritat sota el lema “Junts per un futur millor: NO a l’austeritat! SÍ a l’ocupació per als joves!”. Aquesta mobilització s’articula amb accions arreu d’Europa, però també a Brussel•les, on els dies 14 i 15 se celebra un Consell Europeu.

Una de les prioritats d’aquesta acció ha estat posar de relleu que el col•lectiu dels joves és un dels que més pateix aquesta crisi. Concretament ja hi ha 5,7 milions de joves menors de 25 anys que no tenen feina a la UE i els que en tenen ho fan amb contractes temporals i amb salaris molt baixos, la qual cosa dificulta l’accés a un habitatge digne i a una protecció social mínima. S’ha demostrat que les polítiques d’austeritat només generen recessió i empobreixen els ciutadans més vulnerables. Només un canvi de governança política i econòmica pot generar creixement i ocupació de qualitat.

Es per això que representants dels sindicats de la CSIR Pyremed s'han concentrat avui, davant la seu de la Comissió Europea a Barcelona per entregar una carta reclamant polítiques contra l’abandonament escolar i per garantir l’accés a una educació de qualitat per tothom, així com mesures que assegurin que tots els joves europeus tinguin en un període de quatre mesos accés a una feina o a una formació finançada via el fons social europeu sense cofinançament per part d’aquells països en dificultats.

Per part dels sindicats catalans han participat a la concentració el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez; el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i la secretària general de la USOC, Antònia Gil. També han assistit representants dels sindicats d’Andorra (USdA) i les regions franceses de Languedoc Roussillon i Midi Pirineus (CGT, CFDT, FO, CFTC i UNSA).

Àlbum fotogràfic a: Facebook USOC14/03/2013

Untitled Document <<Tornar