Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
Gran preocupació pel sector a l'assemblea delegats d'ambulàncies

El deute de la Generalitat amb les empreses proveïdores arriba als 17M Euros

  La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) ha convocat avui una assemblea dels seus delegats i delegades del sector d’ambulàncies de Catalunya on és sindicat més representatiu i negociador del conveni sectorial. La trobada ha tingut lloc a la Seu Nacional de la USOC a Barcelona.

El sindicat ha reunit aquest matí als seus representants davant la preocupació creixent dels treballadors del sector (5.000 a tot Catalunya) per les conseqüències derivades dels incompliments pressupostaris de la Generalitat que acumulen un deute superior a 17 M euros a les concessionàries del sector.

“Volem evitar la conflictivitat laboral al sector d’ambulàncies i ens preocupa que els deutes de l’administració esdevinguin el millor argument perquè les empreses vulguin despenjar-se del conveni, una possibilitat que preveu la reforma laboral”, explica Fernando Migúelez, Responsable d’Ambulàncies a USOC.

Les empreses del sector, a més, tenen pendent l’execució de diversos acords en matèria laboral. La devolució del 2.5% de sou abans del 28.02.2013, segons preveu el pacte sectorial acordat entre patronal i sindicats, o el reconeixement dels dies d’afers propis com a jornada laboral segons sentència del Tribunal Suprem.

En el marc de la reunió paritària del conveni prevista pel proper divendres, “L’assemblea ha instat al diàleg, ha rebutjat el despenjament del conveni i qualsevol hipotètica mesura a la baixa que suposi acomiadaments o rebaixar les condicions laborals o socials del conveni del sector”. A més, “tenim una enorme preocupació per la possibilitat, real, que el context faciliti l’entrada de grups d’inversors amb l’únic objectiu del negoci sense importar la qualitat del servei”, ha explicat Miguélez.
19/02/2013

Untitled Document <<Tornar