Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
Vaga Ambulàncies: Ampli seguiment malgrat les amenaces empresarials

Aturat el 70% del transport sanitari tot i l’incompliment dels serveis mínims per part de les empreses

  La resposta dels treballadors/es del transport sanitari de Catalunya a la convocatòria de vaga ha estat contundent en les primeres hores d’aturada. Malgrat les pressions i amenaces de les empreses del sector –que han obligat a molts treballadors a iniciar la jornada de treball sense respectar els serveis mínims- el seguiment s’ha situat en ell 70% dels treballadors.

Els sindicats representatius al sector del transport sanitari de Catalunya, USOC, CCOO i UGT, hem convocat quatre dies de vaga entre el 19 i el 22 de juliol en protesta per l’imcompliment del conveni col•lectiu per part de la patronal ACEA, segons va  aprovar l’assemblea de treballadors i treballadores del sector.

Els sindicats denunciem que el sistema de transport sanitari català no serà capaç d’atendre a la ciutadania si s’allarga el temps de resposta de les unitats com preveuen les mesures del govern de la Generalitat. “L’aplicació d’aquestes propostes posarà en rics la qualitat de l’assistència i repercutirà en major despesa hospitalària”, explica Fernando Miguélez, Responsable del Transport Sanitari de la USOC.

Miguélez ha denunciat la incompareixença dels responsables de l’administració sanitària, “Volem la pau social però és impossible dialogar si l’autoritat sanitària no es presenta a les reunions. L’administració atorga els concursos del transport sanitari i haurà d’intervenir davant la intransigència de la patronal”.

La convocatòria de vaga, a més de la preocupació per la prestació del serveis als ciutadans, també vol denunciar l’incompliment per part de la patronal de l’acord signat el 2010 i vigent fins juny 2011 que ha suposat un esforç dels treballadors amb una rebaixa de sou del 2.5% amb el compromís –que les empreses no volen assumir- de recuperar aquest percentatge a la finalització del mateix.19/07/2011

RELACIONADES
08/07/2011  Vaga al transport sanitari. Dies 19 a 22 de juliol
20/07/2011  Vaga transport sanitari. Protesta al Parlament
23/07/2011  Vaga transport sanitari: Sense acord a la mediació
Untitled Document <<Tornar