Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
1 maig. El carrer clama contra la precarietat

Antònia Gil: “La resistència activa davant les retallades és el camí que cal recórrer”

  Sota el lema “Surt al carrer, defensa els teus drets”, delegats, afiliats i simpatitzants de la USOC han participat a la gran manifestació de Barcelona conjuntament amb les altres forces sindicals i organitzacions socials que ha aplegat 160.000 persones. A Tortosa, Tarragona, Girona i Lleida les mobilitzacions també de caràcter unitàri han convocat a milers de catalans i catalanes que han donat a l’1 de maig un caràcter fortament reivindicatiu.

La secretària general de la USOC, Antònia Gil, en paraules als mitjans de comunicació abans d’iniciar la seva participació a la marxa de Barcelona ha insistit en la necessitat d’una “resposta social continuada, sense defallir, i amb una dimensió europea cada cop més intensa com a única fórmula per revertir l’actual situació”. Gil ha denunciat que “les polítiques d’austeritat i retallades són destructives per a l’ocupació i tenen conseqüències terribles com ho demostren les dades de l’atur i la destrucció de llocs de feina”.

La dirigent sindical ha defensat la necessitat de reforçar la unitat d’acció sindical i social davant la magnitud dels reptes que tenim enfront, ha dit. “Avui hem sumat les nostres capacitats amb la resta de forces sindicals catalanes, com ja hem fet en multitud d’ocasions en els darrers anys; a més sumem en l’acció social en l’articulació de plataformes de resposta a diferents situacions: funció pública, ensenyament, sanitat, serveis socials, etc... I és que aquesta travessia del desert de la crisi la farem junts tota la societat civil organitzada o no ens en sortirem”.

Antònia Gil ha denunciat l’actitud dels governs central i de la Generalitat. “Amb les seves polítiques de retallades han posat el peu al coll del treballadors i de les classes socials més desafavorides i malgrat l’escenari demolidor que tenim no estan disposats a aixecar-lo. La recuperació econòmica no la porta la nefasta Reforma laboral del PP ni els impagaments de la Generalitat, cal una aposta radical per la creació d’ocupació i centrar tots els esforços i recursos en aquest objectiu”


01/05/2013

Untitled Document <<Tornar