Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
NOTÍCIES
1 de Maig: "Clam contra les retallades socials de Zapatero i Mas"

3.000 persones es manifesten amb la USOC pel centre de Barcelona

  Sota el lema “El Treball, el nostre valor i compromís”, delegats, afiliats i simpatitzants de la USOC de tota Catalunya han recorregut un trajecte des de la Plaça Universitat fins a la Plaça Joan Coromines al barri del Raval (Ciutat Vella). La concentració del tercer sindicat català, que ha aplegat unes 3.000 persones, ha finalitzat amb un acte d’homenatge a diversos companys sindicalistes per la seva trajectòria de compromís social amb els treballadors i les treballadores.

La secretària general de la USOC, Antònia Gil, ha tancat l’acte amb una intervenció davant els militants del sindicat. La dirigent sindical ha denunciat que “Els governs des de Madrid i Barcelona, ens avoquen a un escenari de retallades socials i pèrdua de drets. No acceptem la proposta que ens fa la política, ni retallades en les pensions ni reforma laboral que no aporten solucions a la crisi; ni reduccions pressupostàries sense full de ruta clar.”

La dirigent de la USOC ha advertit que “les mesures aprovades pel govern central com la reforma laboral i la de pensions no són una resposta vàlida pel país i no aporten les solucions econòmiques i socials que necessitem. El govern de la Generalitat tampoc ha agafat el camí adequat, és socialment inacceptable i políticament temerari anunciar mesures de retall en matèria sanitària o educativa, amb l’argument de la reducció de la despesa, al mateix temps que renunciem als ingressos de l’impost de successions.”, ha explicat.

Antònia Gil ha indicat que el full de ruta de la crisis passa per “Potenciar el teixit industrial de Catalunya, amb especial atenció per la seva vulnerabilitat, a la petita i mitjana empresa que és una gran font d'ocupació del nostre país. Aquests treballadors i treballadores són els que més pateixen les conseqüències negatives de la crisi”.

Gil ha reivindicat una sortida social de la crisi on la prioritat siguin les persones, les treballadores i els treballadors. “Només apostant perquè els cap individu caigui del sistema i prioritzant la recuperació de l’ocupació podrem escriure el veritable full de ruta de la sortida de la crisi”.

Vídeo de la manifestació a Youtube USOC: Vídeo:01/05/2011

:: Foto 1  descarregar arxiu
:: Foto 2  descarregar arxiu
:: Foto 3  descarregar arxiu
:: Foto 4  descarregar arxiu
:: Foto 5  descarregar arxiu
:: Foto 6  descarregar arxiu
:: Foto 7  descarregar arxiu
Untitled Document <<Tornar